Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Aantal hypotheekaanvragen is opnieuw toegenomen

Aantal hypotheekaanvragen is opnieuw toegenomen
9 nov 2013

Duidelijke stijging in oktober

De aanvragen voor hypotheken komen voor een groot deel terecht bij HDN, aangezien men er ongeveer 60 - 65 procent van al het verkeer registreert. Uit de gegevens blijkt dat er in oktober meer aanvragen werden gedaan, zowel ten opzichte van oktober vorig jaar als september van dit jaar. Het ging in totaal om 16.000 aanvragen voor een hypotheek, 14% meer dan in september en 20% meer dan in oktober van 2012. Er lijkt wat dat betreft sprake van een verder herstel, aangezien meer consumenten het vertrouwen hebben om een aanvraag te doen en op basis daarvan toe te werken naar de aankoop van een nieuwe woning. Het laat bovendien zien dat veel consumenten zoeken naar een hypotheek voor een nieuwe woning, iets dat de markt vanaf de onderkant aan kan stuwen.

Nieuwe aanwijzing voor herstel

Volgens directeur Dorine van Basten van HDN is dit een nieuwe aanwijzing dat de markt bezig is met een herstel en er betere tijden aankomen voor de wereld van hypotheken. De organisatie ziet dat er al sinds juni sprake is van een stijgende trend. Oktober vormt tot nu toe het record met het oog op de stijgingen, maar de organisatie heeft goede hoop dat de komende maanden de stijging verder uit zullen bouwen. In dat geval kan de woningmarkt zich op een meer stabiele manier gaan herstellen en er daarmee voor zorgen dat ook de rest van de economie kan rekenen op een flinke impuls.

Het aantal hypotheekvragen in oktober is duidelijk toegenomen. Het lijkt erop dat steeds meer consumenten de stap durven te zetten en op zoek gaan naar een financiering voor een aan te kopen woning. Dit blijkt uit de gegevens van Hypotheek Data Netwerk (HDN). De organisatie regelt het elektronisch verkeer tussen hypotheekadviseurs en aanbieders.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.