Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

BAM plukt nog geen vruchten van herstel woningmarkt

BAM plukt nog geen vruchten van herstel woningmarkt
18 nov 2013

Opbrengsten gedaald

De cijfers laten onder andere zien dat de opbrengsten voor BAM tot en met september van 2013 zijn gedaald met 1,3 procent. Hierdoor kwam het resultaat voor belastingen bijna twee derde lager uit, waardoor er sprake lijkt van een flinke aderlating. Met name het onderdeel techniek liet een belangrijke daling zien. Het is volgens het bedrijf lastig om de overhead kosten te dekken, nu de Nederlandse woningmarkt al langere tijd te maken heeft met problemen. Het gaat hierbij niet alleen om de dalende huizenprijzen, het is vooral het vertrouwen van consumenten dat roet in het eten lijkt te gooien. Ook in België, Duitsland en Engeland heeft BAM het lastig, al bleek het daar al wel weer mogelijk om meer omzet te draaien dan een jaar eerder.

Markt zorgt voor uitdaging

Volgens topman Nico de Vries zorgt de markt in Nederland op dit moment voor een enorme uitdaging. Het aantal orders is wat teruggelopen ten opzichte van een jaar eerder, onder andere vanwege de aanhoudende lastige marktomstandigheden. Met name het verkrijgen van een acceptabele prijs met voorfinanciering van de projecten blijkt lastig. Volgens BAM heeft dat onder andere te maken met het herstel van de woningmarkt, dat nog niet direct op gang lijkt te komen. Dat neemt niet weg dat de berichten voor de komende jaren steeds een beetje positiever worden, waardoor ook het vertrouwen van consumenten weer verder aan zal trekken.

De woningmarkt lijkt langzaamaan te stabiliseren, maar de Koninklijke BAM Groep ziet dat voorlopig nog niet terug in de resultaten. De omzet uit bouw en techniek daalde, net als die uit het vastgoed. Wat dat betreft heeft het bouwbedrijf opnieuw negen zware maanden achter de rug en lijkt het er niet op dat daar snel verandering in zal komen. Dit blijkt uit tussentijdse cijfers van BAM.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.