Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Informatiepunt van banken over restschuld bij hypotheek

Informatiepunt van banken over restschuld bij hypotheek
26 nov 2013

Niet per se een belemmering

Volgens de banken zijn veel Nederlanders van mening dat het met een restschuld per definitie niet mogelijk is om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Het kan het inderdaad lastiger maken om tot een nieuwe financiering te komen, maar er bestaan volgens de banken wel degelijk mogelijkheden. Wat dat betreft hoeft een restschuld geen belemmering te zijn en is het verstandig om hierover in gesprek te gaan. In een aantal gevallen kunnen de banken de restschuld meenemen in de nieuwe hypotheek, waardoor het mogelijk is deze over de jaren af te gaan lossen. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de bank altijd kritisch naar het beschikbare inkomen zal kijken, om na te gaan of het mogelijk is om de restschuld mee te financieren.

Contact met de hypotheekadviseur

Zodra het informatiepunt beschikbaar is kunnen consumenten daar gebruik van maken om informatie in te winnen over bijvoorbeeld de mogelijkheden, de uitgangspunt en de randvoorwaarden die er van kracht zijn. Tot op dat moment is het verstandig om hiervoor contact op te nemen met een Erkend Hypotheekadviseur. U zorgt er op die manier voor dat u al uw vragen kunt stellen en u hier een helder antwoord op krijgt. Ook zodra het informatiepunt open is blijft het mogelijk om advies in te winnen bij de adviseur, bijvoorbeeld om onafhankelijk van de bank informatie aan te kunnen vragen.

De banken zullen begin 2014 een informatiepunt openen, waar consumenten terecht kunnen met vragen over een restschuld. Houd u een restschuld over na de verkoop van uw woning, welke gevolgen heeft dit voor een eventuele nieuwe hypotheek en hoe kunt u ervoor zorgen dat u deze schuld zo snel mogelijk weg kunt werken? Dit zijn vragen waarmee u bij het informatiepunt terecht kunt.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.