Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

HEMA gaat mogelijk hypotheken en bankzaken aanbieden

HEMA gaat mogelijk hypotheken en bankzaken aanbieden
28 nov 2013

Interessante gedachte

HEMA geeft onder andere aan dat het bedrijf in ieder geval niet overhaast te werk zal gaan. Dit past niet bij de strategie van het bedrijf en sluit zeker niet aan bij het type producten en diensten waarover we spreken. Volgens directeur Ronald van Zetten is er rondom de banken en hypotheekzaken nog altijd sprake van een geschaad imago, waardoor HEMA zich daar niet te openlijk mee wil associëren. Dat neemt volgens de directeur aan de andere kant niet weg dat het een interessante gedachte is om na te denken over de mogelijkheid om de diensten aan te gaan bieden.

Verzekeringen en notarisdiensten

Eerder al besloot HEMA zich te richten op verzekeringen en notariële aktes, twee diensten die tot voor kort niet bij een keten als de HEMA te verkrijgen waren. De keten probeert zich hiermee te onderscheiden van andere aanbieders, bijvoorbeeld door heel lage standaardtarieven aan te bieden. Uiteraard heeft HEMA onder andere de mogelijkheid om een voordelige combinatie met haar eigen producten aan te bieden, waardoor er interessante constructies ontstaan. Hoe de winkel de hypotheken en andere bankzaken aan zou willen pakken is op dit moment nog niet bekend. Dat neemt niet weg dat het een nieuw hoofdstuk toevoegt aan de mogelijke opschudding die er op termijn op de hypotheekmarkt kan ontstaan, nu er sprake is van weinig concurrentie en relatief hoge tarieven.

HEMA heeft aangegeven niet uit te sluiten dat het op termijn actief zal worden op het gebied van hypotheken en andere bankzaken. Dit lijkt een opvallende stap, maar past aan de andere kant binnen de recente ontwikkelingen rondom het bedrijf. Volgens HEMA is er op dit moment nog geen sprake van, maar denkt men er wel over na om haar dienstenpakket uit te breiden.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.