Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Brabantse woningmarkt ontwikkelt zich opnieuw positief

Brabantse woningmarkt ontwikkelt zich opnieuw positief
19 dec 2013

Meer huizen verkocht

Tussen half november en half december zijn er in Brabant meer dan 1.700 woningen van eigenaar verwisseld, 200 meer dan een jaar eerder in dezelfde periode. Bovendien was ook eind 2012 een goede periode, aangezien huizenkopers destijds de mogelijkheid hadden om nog gebruik te maken van de oude hypotheekregels. Net voor de aanscherping hiervan ontstond er een kleine piek in de verkopen, waardoor het opvallend is dat Brabant dit jaar boven dat niveau uit weet te stijgen. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er meer positieve geluiden te horen zijn, onder andere vanuit het HDN, het Hypotheek Data Netwerk. De directeur hiervan gaf bijvoorbeeld onlangs nog aan dat hij merkt dat de verkopen sinds de zomer weer daadwerkelijk aantrekken.

Minder te koop

Bovendien staan er in Brabant momenteel minder woningen te koop. Uit het onderzoek blijkt dat de laagste stand in 2,5 jaar bereikt is. Zowel Den Bosch als Breda laten een dergelijke daling zien, wat aan lijkt te geven dat minder consumenten problemen ondervinden met het aan de man brengen van hun woning. Dit zal ook anderen weer het vertrouwen geven om uiteindelijk te verhuizen, waardoor de woningmarkt verder in een positieve spiraal terecht kan komen. Het is de vraag of ook de rest van het land op korte termijn een dergelijke trend zal laten zien, of dat Brabant een uitzondering blijkt.

De Brabantse woningmarkt ontwikkelt zich in de juiste richting en is daarmee duidelijk een voorbeeld voor de rest van het land. Voor de zesde maand op rij zijn de verkopen verder aangetrokken, wat aan lijkt te geven dat consumenten weer het vertrouwen hebben om een woning te kopen. Dit blijkt uit een onderzoek van Omroep Brabant, op basis van het aanbod op huizenzoeksite Funda.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.