Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Is het nu interessant om mijn hypotheek over te sluiten?

Is het nu interessant om mijn hypotheek over te sluiten?
1 feb 2014

Financieel voordeel

Het financiële voordeel heeft betrekking op een lagere rente, maar ook naar de extra kosten die daar tegenover staan. Houd er rekening mee dat u taxatiekosten, notariskosten, boeterente, advieskosten en bemiddelingskosten dient te betalen. Slaagt u er dankzij de lagere rente in om al deze kosten binnen een redelijke tijd terug te verdienen? Dan is het interessant om uw hypotheek over te sluiten. U kunt uiteraard zelf bepalen wat u een ‘redelijke tijd’ vindt, maar wanneer er na 5 jaar nog geen sprake is van voordeel duurt dit wat lang. Indien u de kosten binnen die periode kunt terugverdienen is het interessant om de hypotheek over te sluiten en daarmee op uw uitgaven te besparen.

Emotioneel voordeel

Daarnaast kunt u een emotioneel voordeel genieten, op het moment dat u besluit uw hypotheek over te sluiten. Kunt u dankzij de lagere rente bijvoorbeeld kiezen voor een rentevaste periode van 15 jaar, in plaats van 5 jaar, zonder dat de maandlasten oplopen? Indien u het een fijn idee vindt dat de rente langere tijd vaststaat is het een goed idee om na te denken over het oversluiten van uw hypotheek. Houd in dit geval echter ook weer rekening met de extra kosten die u dient te maken. U kunt uw hypotheek het best oversluiten wanneer er sprake is van zowel een financieel als een emotioneel voordeel, zodat u er daadwerkelijk beter van wordt. Wilt u samen met ons kijken of oversluiten interessant is, neem dan contact met ons op of stel uw vraag op ons forum!

De hypotheekrente staat historisch laag, dus is dit een interessant moment om uw hypotheek over te sluiten? U kunt u hypotheek oversluiten om een aantal verschillende redenen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar lagere maandlasten, of wilt u meer zekerheid door de rente voor een langere periode vast te zetten? Zoek goed naar zowel een financieel als emotioneel voordeel.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.