Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Woonwinkels profiteren van betere woningmarkt

Woonwinkels profiteren van betere woningmarkt
6 feb 2014

Omzetgroei in vierde kwartaal

De woonwinkels hebben in het vierde kwartaal een omzetplus van 4,9 procent weten te realiseren, ten opzichte van het kwartaal ervoor. De sprint zorgde voor een behoorlijke opleving binnen de markt, die als een behoorlijke verrassing zien. In het derde kwartaal ging de omzet juist nog met 9,2 procent onderuit, waardoor er sprake leek van een sombere situatie. Nu het vierde kwartaal voor een herstel heeft weten te zorgen lijken de grootste problemen van de baan en kan de sector zich gaan richten op het verdere herstel van de woningmarkt. Op het moment dat er meer woningen verkocht worden zullen de woonwinkels immers merken dat ook hun verkopen weer aan weten te trekken.

Omzetdaling in 2013

De eindsprint in het vierde kwartaal heeft er echter niet voor kunnen zorgen dat 2013 als een goed jaar de boeken in gaat. Er was sprake van een daling van 2,8 procent ten opzichte van 2012. Dit alles blijkt uit cijfers van de brancheorganisatie INretail, die onder andere aangeeft dat het vooral de keukensector was die in het laatste kwartaal wist te plussen. De slaapspeciaalzaken kregen te maken met de grootste verliezen en hebben het wat dat betreft zwaar. Nu de woningverkopen weer aan lijken te trekken hoopt de organisatie echter dat de woonwinkels het over de volledige breedte beter zullen gaan doen en de grootste dalingen in de markt inmiddels achter de rug zijn.

De woningmarkt begint langzaam op te krabbelen en dat beginnen ook een aantal van de woonwinkels te merken. Zij zagen hun omzet in het vierde kwartaal van 2013 toenemen, ondanks dat het volledige jaar nog altijd een daling in de verkopen liet zien. Dat neemt niet weg dat er weer licht aan het eind van de tunnel te zien is, waardoor het een kwestie van tijd lijkt tot een verder herstel.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.