Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Huizenprijzen zullen snel hun dieptepunt bereiken

Huizenprijzen zullen snel hun dieptepunt bereiken
27 feb 2014

Kleine daling in januari

De woningmarkt liet in januari een daling van 0,5% van de prijzen zien, ten opzichte van de prijzen een jaar eerder. De daling blijft daarmee behoorlijk beperkt. Eind vorig jaar zagen we dalingen van 3 - 5% ten opzichte van dezelfde maanden een jaar eerder, waardoor er toen sprake was van veel meer waardevermindering. Wat dat betreft is de kans groot dat de komende maanden een omslagpunt zullen laten zien en dat de prijzen van huizen wellicht weer wat op kunnen gaan lopen. Het vertrouwen in de woningmarkt zal dan waarschijnlijk verder toenemen, waardoor de markt zich op een stabiele manier kan gaan herstellen.

Eerste stijging ten opzichte van vorige maand

Wanneer we januari van dit jaar vergelijken met de voorgaande maand (december 2013), dan is er zelfs sprake van een lichte stijging. De verkoopprijzen lagen de afgelopen maand 0,4% hoger dan een maand eerder. Wat dat betreft geeft ook dit aan dat er een omslag plaats zal gaan vinden. De verwachting is overigens niet dat de prijzne weer hard op zullen gaan lopen, de kans is groter dat het zal gaan om een stabilisatie. Dat neemt niet weg dat de periode van scherpe prijsdalingen dan in ieder geval achter de rug is, iets wat veel huizenbezitters gerust zal stemmen.

De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren flink gedaald, maar het einde lijkt in zicht. Nu de daling behoorlijk af begint te vlakken is de kans groot dat er snel een omslagpunt plaats zal vinden, waardoor het weer interessanter wordt om een eigen woning aan te kopen. In januari daalden de prijzen nog iets ten opzichte van een jaar eerder, maar er is duidelijk licht te zien aan het eind van de tunnel.