Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Welke rentevaste periode is op dit moment interessant?

Welke rentevaste periode is op dit moment interessant?
13 mrt 2014

De laagste hypotheekrente

U kunt op dit moment kiezen voor de laagste hypotheekrente, door deze zo kort mogelijk vast te zetten of zelfs variabel te maken. Houd er in dat geval rekening mee dat de rente de komende jaren eventueel op zou kunnen lopen. Met een variabele rente heeft u daar meteen last van, na een korte rentevaste periode dient u op een ‘duurder’ moment uw rentevaste periode te verlengen. Aan de andere kant kan het natuurlijk zijn dat de variabele rente nog 10 jaar erg laag blijft, waardoor u hier maximaal van kunt profiteren. Des te korter u de rente vastzet, des te meer risico u neemt. Dit kan u een heel scherpe rente opleveren, maar zodra de rente stijgt nemen de woonlasten maandelijks toe.

Risico versus kosten

Op het moment dat u de rentevaste periode wilt kiezen is het verstandig om het risico en de kosten tegen elkaar af te wegen. Wilt u zo min mogelijk kosten? Dan betaalt u een beetje meer, waar u aan de andere kant zekerheid voor terugkrijgt. Zet de rente 15, 20 of zelfs 30 jaar vast, zodat u daar geen omkijken naar heeft. Wilt u best wat risico nemen, zodat u wellicht een stuk minder betaalt? Kies dan een variabele rente, of zet deze maximaal 5 jaar vast. U kunt de besparingen van dit moment eventueel zelfs op een spaarrekening zetten, om de hogere woonlasten later op te kunnen vangen. Bekijk hier de huidige rentetarievenof neem contact met ons op voor een gratis oriënterend gesprek!

Een ieder die in deze periode voor het eerst een huis koopt krijgt er mee te maken: de rentevaste periode. Is het verstandig om de rente zo lang mogelijk vast te zetten, doet u slim aan een variabele rente of is het beter om de rente 5, 10 of 15 jaar vast te zetten? De overwegingen hebben vooral betrekking op het risico en de kosten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.