Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Huiseigenaren kunnen geld besparen op hypotheek boven water

Huiseigenaren kunnen geld besparen op hypotheek boven water
18 mrt 2014

Hypotheek boven water

We hoorden de laatste tijd veel over hypotheken die onder water staan, maar uit onderzoek in opdracht van Delta Lloyd blijkt dat 63% van de hypotheken ‘boven water’ staat. Dat betekent dat de woningwaarde groter is, dan de hypotheekschuld die erop rust. Op het moment dat de woningwaarde hoger is dan de hypotheekschuld loopt de bank een relatief klein risico. Bij een eventuele gedwongen verkoop is het waarschijnlijk goed mogelijk om de hypotheek volledig af te lossen. De banken bieden huiseigenaren een relatief lage rente aan, op het moment dat ze slechts een beperkt deel van de woningwaarde wensen te financieren. Wat dat betreft bestaat er voor veel huishoudens de mogelijkheid tot besparen, zeker wanneer de hypotheek lager is dan 60 of 80% van de woningwaarde op dit moment.

Verzilveren van het voordeel

Consumenten kunnen dit voordeel op hun hypotheek verzilveren door op zoek te gaan naar mogelijkheden om deze over te sluiten. Veel huiseigenaren weten niet dat ze in aanmerking komen voor een lagere rente, nu ze (extra) aflossingen op hun hypotheek hebben gedaan. Het is daarom de moeite waard om hier met een hypotheekadviseur over te spreken en na te gaan waar het mogelijk is om een lagere rente te gaan betalen. Het oversluiten van een hypotheek brengt kosten met zich mee, maar de lagere rente kan er uiteindelijk voor zorgen dat er voordeel over zal blijven.

Veel huiseigenaren hebben de mogelijkheid om hun hypotheekrente omlaag te brengen, nu hun woning meer waard is dan de hoogte van hun hypotheek. Veel huiseigenaren hebben de hypotheek afgesloten op het moment dat de woningwaarde lager of gelijk lag aan het hypotheekbedrag. Het risico voor de banken is door aflossingen aanzienlijk afgenomen, waardoor er voordeel mogelijk is.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.