Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Februari laat opnieuw stijging van aantal verkochte woningen zien

Februari laat opnieuw stijging van aantal verkochte woningen zien
24 mrt 2014

Grote stijging in Noord Brabant

Uit de cijfers van het Kadaster blijkt onder andere dat het vooral de vrijstaande woningen zijn die het de laatste tijd weer beter doen. Er was sprake van een stijging van 38%, al dient hierbij te worden aangetekend dat het aantal verkochte vrijstaande woningen tot een absoluut dieptepunt gedaald was. Bovendien viel op dat het vooral de woningen in Noord Brabant waren die een duidelijke stijging van het aantal verkopen lieten zien. Hier werden in februari 48,5 procent meer woningen dan een jaar eerder verkocht. In Flevoland was de toename aan de andere kant het kleinst. Wat dat betreft was er sprake van grote verschillen in het land, maar was er overal sprake van een toename.

Stijging van aantal executieveilingen

Ondanks dat het aantal verkochte woningen toenam en dit lijkt te wijzen op een herstel van de markt, neemt dat niet weg dat ook het aantal executieveilingen nog altijd wat toenam. In februari werden er 132 woningen per executieveiling verkocht, een stijging van 8,2% ten opzichte van een jaar eerder. Deze veilingen vinden over het algemeen plaats wanneer huiseigenaren hun woonlasten langere tijd niet meer kunnen betalen. De kans op een restschuld is groot, waardoor dit grote gevolgen kan hebben voor een ieder die er bijvoorbeeld na ontslag of een echtscheiding mee te maken krijgt en vervolgens mee om dient te gaan.

De Nederlandse woningmarkt lijkt te bodem bereikt te hebben en zit alweer enkele maanden in de lift. In februari werden er 10.030 woningen verkocht, wat betekent dat dit er 27% meer zijn dan een jaar eerder in dezelfde maand. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster, die aan lijken te geven dat de bodem van de markt inmiddels achter ons lijkt te liggen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.