Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Oversluiten van hypotheek nu vaak interessante optie

Oversluiten van hypotheek nu vaak interessante optie
27 mrt 2014

Het oversluiten van een hypotheek kost geld, maar kan aan de andere kant een interessant voordeel opleveren. Op het moment dat de waarde van de woning hoger is dan de hypotheekschuld, bijvoorbeeld door extra aflossingen, is het mogelijk om een lagere rente overeen te komen. Zo'n 63% van de huizen staat ‘boven water', zo blijkt uit onderzoek van Delta Lloyd.

Scherpere rente bij de bank

Op het moment dat een hypotheek ‘boven water’ staat is de woning meer waard, dan de schuld die erop rust. Dat betekent dat de Loan To Value (LTV) waarde lager uitvalt. Is deze lager dan 80% of lager dan 60%? Dan is het veelal mogelijk om een scherpere rente met de bank overeen te komen. De bank loopt minder risico, waardoor het niet langer nodig is om een hoge rente voor de hypotheek te betalen. Het is wat dat betreft de moeite waard om hier goed naar te laten kijken, bijvoorbeeld wanneer uw hypotheek al langere tijd loopt. Heeft u de laatste tijd extra aflossingen op uw hypotheekschuld gedaan? Ga dan na of het mogelijk is om via de rente op uw maandlasten te besparen.

Kosten tussentijds oversluiten

Aan de andere kant brengt het tussentijds oversluiten van uw hypotheek kosten met zich mee, iets dat veel huiseigenaren goed weten. Zij laten zich hier echter door afschrikken, terwijl dat helemaal niet nodig is. Juist nu de rente laag is ontstaan er voor veel mensen kansen om op de lange termijn toch geld te besparen. Wellicht kunt u de kosten voor het oversluiten van uw hypotheek al binnen een paar jaar terugverdienen. De rest van de looptijd van uw hypotheek kunt u dan gebruiken om op de kosten te besparen en op een zo voordelig mogelijke manier geld te lenen voor de financiering van uw eigen woning. Wil u weten of oversluiten voor u voordelig is? Neemt u dan contact met ons op.