Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

SNS Bank stimuleert huizenbezitter om extra af te lossen

SNS Bank stimuleert huizenbezitter om extra af te lossen
14 apr 2014

SNS in het kamp van Rabobank

SNS Bank kiest daarmee voor het kamp van de Rabobank. Ook de Rabobank maakt het al langere tijd mogelijk om jaarlijks tot 20% boetevrij op de hypotheek af te lossen, waardoor huizenbezitters onder andere de kans op onderwaterstand van de hypotheek kunnen verkleinen. SNS doet dit nu ook, om huizenbezitters zonder extra kosten de mogelijkheid te bieden wat aan hun hypotheekschuld te doen. Ook bij de Rabobank is het daarnaast mogelijk om eenmalig een grotere aflossing te doen, na een schenking tot maximaal €100.000.

ABN AMRO en ING minder meegaand

ABN AMRO en ING lijken de regels voor het extra aflossen voorlopig niet te willen versoepelen. Daarnaast gaat men er kritischer om met de mogelijkheid om eenmalig tot €100.000 op de hypotheekschuld af te lossen. Dit is bij deze banken alleen boetevrij mogelijk indien de hypotheek op dit moment onder water staat, wat betekent dat de huizenbezitters het risico op een restschuld loopt. Wat dat betreft zijn het de klanten van SNS Bank die nu de mogelijkheid krijgen om die situatie te voorkomen, maar zullen klanten van ABN AMRO en ING zich moeten houden aan de bestaande regels voor extra aflossingen. Dit betekent dat klanten daar een boeterente zullen moeten betalen, indien ze besluiten om in een bepaald jaar meer dan 10% van de totale uitstaande hypotheekschuld extra af te gaan lossen.

SNS Bank wil haar klanten met een hypotheek stimuleren om daar extra aflossingen op te doen. De bank maakt het mogelijk om boetevrij 20% in plaats van 10% per jaar op de hypotheek af te lossen, naast de eenmalige mogelijkheid om €100.000 af te lossen via een schenking. SNS Bank volgt daarmee de Rabobank, terwijl ABN AMRO en ING nog altijd achterblijven.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.