Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Vereniging Eigen Huis in verlegenheid om eigen hypotheek

Vereniging Eigen Huis in verlegenheid om eigen hypotheek
15 apr 2014

Hypotheekadviseurs aan zet

Volgens de voorzitter van de Vereniging Eigen Huis (VEH) klopt het inderdaad dat de Eigen Huis-hypotheek (FBTO leent klanten daadwerkelijk het geld uit) geen mogelijkheid biedt om een restschuld mee te financieren. Hij wijst echter op het feit dat hiervan nog geen sprake was op het moment dat men de voorwaarden van FBTO controleerde, enkele jaren geleden. Wat dat betreft zijn volgens hem nu de hypotheekadviseurs aan zet, om voor klanten naar een passende oplossing te zoeken. Zij moeten er samen met de klanten voor zorgen dat er een eventuele overstap mogelijk is, of er op een andere manier voor een financieel betere situatie gezorgd kan worden.

Restschuld meefinancieren

Met name bij merken van conglomeraat Achmea blijkt het lastig om een restschuld mee te financieren. Het gaat daardoor ook onder andere om FBTO, waardoor klanten van VEH hiermee te maken krijgen. De vereniging heeft bij Achmea aangedrongen op het maken van nieuw beleid, maar kan daar helaas niets afdwingen. Een hypotheekverstrekker als SNS doet het aan de andere kant juist veel beter. Het is daar mogelijk om tot 124% van de waarde van de nieuwe woning te financieren in een nieuwe hypotheek, mits klanten daarmee een restschuld meefinancieren. Veel van de andere hypotheekverstrekkers bieden deze mogelijkheid niet en maken het hun klanten wat dat betreft niet altijd even gemakkelijk.

De Vereniging Eigen Huis heeft zichzelf in verlegenheid gebracht, nu blijkt dat het binnen de ‘eigen' hypotheek niet mogelijk is om een restschuld mee te financieren. De vereniging strijdt hier bij andere aanbieders al jaren tegen, maar is er nu achter gekomen dat ook eigen klanten met dit probleem te maken hebben en men daar niet direct wat aan kan doen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.