Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Limburgse woningmarkt blijft achter bij landelijk gemiddelde

Limburgse woningmarkt blijft achter bij landelijk gemiddelde
22 apr 2014

Grotere woningen moeilijk verkoopbaar

Het blijkt dat vooral de grotere woningen in Limburg niet gemakkelijk te verkopen zijn. Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat het vooral de vrijstaande woningen en de twee-onder-een-kap woningen zijn die lang te koop staan. In maart werden er slechts 73 van deze woningen verkocht in de provincie. Dat betekent een daling van 18,9% ten opzichte van een maand eerder. Ook in februari was het aantal verkopen echter al erg laag, waardoor de woningmarkt er daar op dit moment behoorlijk slecht uit ziet. Het lijkt een combinatie van factoren te zijn die de huizenbezitters daar parten speelt. Limburg is niet een van de provincies waar veel buitenstaanders graag naartoe trekken en met name de grotere woningen profiteren nog nauwelijks van het toenemende aantal verkopen.

Verschillen in Nederland

Eerder al werd duidelijk dat er sprake is van grote verschillen op de Nederlandse woningmarkt. Met name de kleinere woningen en appartementen in de Randstad verwisselen weer vaker van eigenaar. Dit zorgt er onder andere voor dat de prijzen oplopen en woningbezitters weer kunnen rekenen op een goede verkoopprijs. Het zijn aan de andere kant de grotere woningen in met name de meer afgelegen gebieden die nog altijd moeilijk verkoopbaar blijken. Hierdoor trekken ook de verkooprijzen van deze woningen nog altijd niet aan en gaan ze veelal onder de oorspronkelijke koopprijs over op de volgende eigenaar.

De woningmarkt in Limburg weet nog niet te profiteren van het toenemende consumentenvertrouwen, dat elders in het land tot een stimulans leidt. In plaats daarvan zit de woningmarkt daar nog altijd in de put. In Nederland werden er in maart gemiddeld 12,3% meer woningen verkocht dan een maand eerder, terwijl men in Limburg niet verder kwam dan een daling van 10%.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.