Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Hogere hypotheek mogelijk bij energiezuinige woning

Hogere hypotheek mogelijk bij energiezuinige woning
6 mei 2014

Energiebesparing in de woning

Consumenten die nadenken over de aankoop van een energiezuinige woning hebben ook op dit moment al de mogelijkheid om meer te lenen. Op het moment dat een consument kies voor HR++ glas, een HR ketel, isolatie of bijvoorbeeld zonnepanelen kan dat een maximale extra hypotheek van €8.000 opleveren. Het is wat dat betreft interessant om goed te kijken naar de mogelijkheden op dit gebied, wanneer u nadenkt over het kopen van een eigen woning. De aanvullende mogelijkheden qua financiering kunnen een huis binnen het bereik brengen, terwijl u er daarnaast voor zorgt dat de energielasten uiteindelijk lager uit zullen vallen. Ook huizenkopers van woningen met een A++ energielabel kunnen nu al in aanmerking komen voor de hogere hypotheek.

Extra mogelijkheden aanvullende financiering

Vanaf 1 juli 2014 worden de regels verder versoepeld, voor mensen die kiezen voor een nul-op-de-meter woning. Dit zijn woningen die energieneutraal werken en daarmee voorop lopen op het gebied van duurzaamheid. Indien u een inkomen heeft van minimaal €29.000 per jaar, is het mogelijk om tot maximaal €13.500 te financieren, bovenop de reguliere mogelijkheden. Een reguliere maximale hypotheek van €200.000 mag dan dus ineens €213.500 gaan bedragen. Dit kan voor diverse consumenten betekenen dat zij ineens toch de mogelijkheid hebben om een eigen huis te kopen en er daarmee voor te zorgen dat ze hun woonlasten op termijn kunnen drukken.

Het wordt mogelijk nog meer hypotheek te verkrijgen, voor een energiezuinige woning die consumenten aanschaffen met behulp van de Nationale Hypotheek Garantie. Dat blijkt uit de nieuwe normen die NHG bekendmaakte, die vanaf 1 juli 2014 geldig zullen zijn. De nul-op-de-meter woning biedt dan de mogelijkheid om tot €13.500 extra te lenen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.