Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Inleg eigen geld kan extra rentekorting opleveren

Inleg eigen geld kan extra rentekorting opleveren
10 mei 2014

Lager rentetarief

Uit een inventarisatie van de Volkskrant blijkt dat het inderdaad kan lonen om extra af te lossen of meer eigen spaargeld in te zetten, bij de aankoop van een woning. Des te hoger de eigen inleg in de aankoop, des te lager uiteindelijk de rente uit zal pakken. Met name ING Bank neemt op dit gebied het voortouw, door een aantal nieuwe rentecategorieën te creëren. Voorheen maakte de bank gebruik van 3 verschillende categorieën, dat worden er vanaf nu 11. Dat betekent dat klanten veel sneller in een nieuwe categorie terecht zullen komen, waardoor het mogelijk is om de rente te drukken door zelf wat meer geld in te brengen. Dit geldt overigens niet voor de NHG hyotheek. Andere hypotheekverstrekkers hebben ook aangegeven aan dergelijke plannen te werken. Het gaat bijvoorbeeld om ASR en ABN AMRO Bank. Het lijkt erop dat er een nieuwe trend onder banken zal ontstaan.

Tussentijds aflossen

Het is interessant om zelf meer geld in te brengen bij de aankoop van een nieuwe woning, maar het is daarnaast de moeite waard extra aflossingen te doen. Huizenbezitters kunnen op die manier in bepaalde gevallen een lagere rente krijgen. De banken proberen klanten te stimuleren om meer af te lossen en de hypotheekschuld omlaag te brengen. Tot op heden heeft dit nog nauwelijks effect op de hypotheekrente, waardoor mensen daar nog niet in alle gevallen voor kiezen.

De inleg van eigen geld bij de aankoop van een woning kan sinds kort een aantrekkelijke rentekorting opleveren. Verschillende Nederlandse banken belonen klanten voor het inleggen van spaargeld, net als voor tussentijdse extra aflossingen. Een aflossing kan op die manier bijdragen aan lagere maandlasten, een extra stimulans voor klanten om hun hypotheekschuld af te bouwen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.