Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

April was beste maand huizenmarkt in zes jaar tijd

April was beste maand huizenmarkt in zes jaar tijd
12 mei 2014

Recordaantal woningen verkocht

In april van dit jaar werden er 17.000 huizen verkocht. Er vonden 150.000 bezichtigingen plaats, waardoor de interesse in nieuwe woningen eindelijk weer wat toe begint te nemen. De cijfers laten een piek zien in de afgelopen zes jaar. In die tijd was het aantal verkochte woningen en bezichtigingen niet meer zo hoog. Ook het eerste kwartaal van 2014 was al erg sterk. Wat dat betreft lijkt er niet alleen sprake te zijn van een einde van de verslechteringen op de woningmarkt, maar is ook de weg naar boven alweer voorzichtig ingezet. Indien het herstel verder door weet te zetten zou 2014 het jaar kunnen worden waarin de woningmarkt eindelijk weer tot leven kan komen.

Woningmarktindicator van Makelaarsland

De gegevens zijn afkomstig uit de Woningmarktindicator van Makelaarsland, waarmee men bijhoudt hoe de markt er op dit moment voor staat. Met name het toegenomen aantal bezichtigingen is volgens de makelaar een goed teken, aangezien dat aangeeft dat veel mensen op zoek zijn naar een eigen woning. 1 op de 11 bezichtigingen leidt op dit moment binnen 3 maanden tot een aankoop. Volgens de makelaar zullen de 500.000 bezichtigingen uit het eerste kwartaal in het tweede kwartaal leiden tot ongeveer 45.000 verkopen. Wat dat betreft zitten er eindelijk weer betere tijden aan te komen voor de woningmarkt, waar ook de meer brede sector waarschijnlijk van kan profiteren.

April was een goede maand voor de huizenmarkt. De woningmarkt doet het al enkele jaren slecht, maar lijkt inmiddels uit het dal te kruipen. April deed een belangrijke duit in het zakje en was de recordmaand van de afgelopen zes jaar. Dat blijkt uit de gegevens van de Woningmarktindicator van Makelaarsland. De makelaar houdt de markt goed in de gaten, om daar voorspellingen over te kunnen doen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.