Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Prijs van appartementen in Den Haag loopt op

Prijs van appartementen in Den Haag loopt op
15 mei 2014

Flinke toename huizenprijs en meer verkopen

In Den Haag zijn de appartementen de laatste tijd flink meer waard geworden, waardoor het weer loont om een woning te verkopen. De verkooprijs van de appartementen steeg met gemiddeld 4,5 procent. Dat betekent een waardetoename van de appartementen van gemiddeld €10.000. Bovendien werden er in het afgelopen jaar eindelijk weer meer woningen verkocht dan een jaar eerder, terwijl de trend lange tijd andersom was. Inmiddels lijkt het weer beter te gaan met de woningmarkt en lijken de appartementen in Den Haag een eerste teken aan de wand dat ook de rest van de markt door het land zich zal gaan herstellen. Ook vanuit de banken en de makelaars komen er steeds meer positieve berichten naar buiten, wat de consument uiteindelijk ten goede zal komen.

Einde crisis op de woningmarkt

Indien het herstel zoals in Den Haag voor de appartementen zich inderdaad verder uit weet te breiden over het land en naar andere woningtypen, lijkt de crisis op de woningmarkt voor het grootste deel achter de rug. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) meldde eerder al dat er langzaam een einde lijkt te komen aan de grootste problemen. Het is wat dat betreft weer mogelijk om vooruit te kijken en na te denken over de toekomst. Met name hypotheek die momenteel onder water staan hebben veel baat bij een toename van de huizenprijzen.

De verkoop van appartementen in Zuid-Holland lijkt de woningmarkt daar uit het slop te trekken. Met name in Den Haag worden er weer meer appartementen verkocht en begint de prijs weer aardig op te lopen. Het zijn de lokale ontwikkelingen die de eerste tekenen van een herstellende woningmarkt aan lijken te geven, waar de rest van het land vertrouwen uit kan putten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.