Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Banken traag met verstrekken van hypotheek

Banken traag met verstrekken van hypotheek
31 mei 2014

Langer de tijd voor een financiering

Om kopers tegemoet te komen krijgen zij nu vaak langer de tijd om de financiering rond te krijgen, op het moment dat ze een woning willen kopen. Voor de crisis in 2008 stond hier vaak een termijn van 2 - 3 weken voor, inmiddels zijn dat er 8. Zelfs ondanks die langere periode lukt het nog niet altijd om de hypotheek op tijd rond te krijgen, als het gevolg van de lange wachttijden bij de banken. Makelaars roepen de banken dan ook op om actie te ondernemen en er in ieder geval niet voor te zorgen dat er tijdens het aantrekken van de markt vervelende vertragingen ontstaan. Volgens de Vereniging Eigen Huis is er in steeds meer gevallen sprake van 3 maanden de tijd om de hypotheek rond te krijgen, als het gevolg van de drukte bij de banken.

Zand in de motor

Makelaars balen enorm van de wachttijden van de banken. De markt lijkt weer een beetje tot leven te komen. De banken zouden de smeerolie moeten vormen door nu snel hypotheekaanvragen te beoordelen en de hypotheken te verstrekken. In plaats daarvan zorgen ze juist voor zand in de motor, waardoor de markt maar moeilijk tot bloei kan komen. Het zijn bovendien de strenge eisen van de banken die niet bijdragen aan de positieve ontwikkelingen. Het is volgens de Vereniging Eigen Huis verstandig om voor de huizenjacht al een hypotheekverstrekker te selecteren en daar bijvoorbeeld de belastingaangiften en de werkgeversverklaring(en) in te leveren.

Banken hebben veel tijd nodig om een hypotheek te verstrekken, blijkt nu de woningmarkt weer aan lijkt te trekken. De wachttijd voor een hypotheek loopt soms op tot wel 3 maanden, wat betekent dat huizenkopers veel geduld dienen te hebben. Banken hebben onvoldoende adviseurs in dienst om alle aanvragen te behandelen en de hypotheken te verstrekken

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.