Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Sneller een hypotheek aanvragen

Sneller een hypotheek aanvragen
2 jun 2014

Eerst naar de hypotheekverstrekker

Bent u van plan om een woning te gaan kopen en wilt u een te lange wachttijd graag voorkomen? Ga dan eerst naar de hypotheekverstrekker, om daar alvast zoveel mogelijk in orde te maken. U kunt bijvoorbeeld alvast uw belastingaangiften inleveren, net als identiteitsbewijzen en bijvoorbeeld een werkgeversverklaring. De hypotheekverstrekker kan deze dan alvast beoordelen en aangeven tot welk bedrag u maximaal kunt gaan bij het aankopen van een woning. Vindt u een woning die u graag zou willen kopen met een hypotheek? Dan heeft de beoordeling al plaatsgevonden en is het mogelijk om een stuk sneller te schakelen. Op die manier vindt de wachttijd plaats tijdens het zoeken naar een woning, in plaats van na het moment dat u een geschikte woning heeft gevonden.

Vraag naar de doorlooptijd

Vraag een hypotheekverstrekker bovendien specifiek naar de doorlooptijd van een hypotheekaanvraag, zodat u daar een goed beeld van krijgt. Maak hier een prioriteit van en geef de bank aan de hypotheekverstrekkers hierop te vergelijken. Daarnaast kunt u gebruik maken van een onafhankelijke hypotheekadviseur. De adviseur werkt in het belang van de klant en kan zaken doen met verschillende banken. Vraag de adviseur naar een verwachting van de doorlooptijd bij de diverse hypotheekverstrekkers. U kunt op die manier zorgen voor een beperkte wachttijd, zodat u de woning die u op het oog heeft ook daadwerkelijk kunt aankopen. Bij ons is het mogelijk om binnen 72 uur te weten of en voor welk bedrag u een hypotheek kunt krijgen.

De woningmarkt komt langzaam weer tot bloei, wat betekent dat het aantal hypotheekvragen bij de banken toeneemt. Wilt u een hypotheek afsluiten? Er zijn nog vele wachtenden voor u, waardoor het van belang is om daar rekening mee te houden. Het is verstandig om eerst langs de hypotheekverstrekker te gaan en te vragen naar de doorlooptijd.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.