Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Huizenverkopen schieten in mei enorm omhoog

Huizenverkopen schieten in mei enorm omhoog
23 jun 2014

Bijna 12.000 verkochte woningen

Het Kadaster registreerde in mei van dit jaar in totaal 11.966 verkochte woningen. Dit waren er 43,6% meer dan in mei 2013, waardoor er sprake is van een enorme opleving. Bovendien betekent dit een stijging van 11% ten opzichte van april van dit jaar, wat ook al een goede maand was. Het name het aantal verkochte hoekwoningen liep enorm op, er was sprake van een stijging van bijna 50%. Het aantal verkochte 2-onder-1-kap woningen bleef opvallend achter bij de overige woningtypen. Met name in Utrecht was het aantal verkopen een stuk groter, aangezien die provincie een plus van 63,4% liet zien. In Zeeland ging het met een plus van 17,5% aan de andere kant juist een stuk minder hard.

Stevige groei van de huizenmarkt

De stevige groei van de woningmarkt de laatste tijd zorgt er ook voor dat de markt voor hypotheken weer in beweging lijkt te kunnen komen. Het Kadaster registreerde in mei 17.775 nieuwe leningen, waarmee ook dit aantal 40% hoger uitviel dan in mei van het vorige jaar. Het aantal executieveilingen nam echter ook met ongeveer een derde toe, tot 207. Dit lijkt aan te geven dat meer mensen in de problemen komen bij de betaling van hun hypotheek, terwijl er aan de andere kant een duidelijke groep is die nu de mogelijkheid heeft om een eigen woning aan te kopen.

Het aantal verkochte woningen viel in mei van dit jaar behoorlijk hoger uit dan in mei vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van het Kadaster. Het lijkt erop dat de woningmarkt definitief aan het herstel is begonnen, aangezien ook het vertrouwen de laatste tijd weer sterk toeneemt en de huizenprijzen zich weer wat minder negatief lijken te gaan ontwikkelen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.