Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekrente duikt nog verder omlaag

Hypotheekrente duikt nog verder omlaag
7 jul 2014

Hypotheekrente met een procentpunt omlaag

In een jaar tijd is de hypotheekrente met ongeveer 1 procentpunt gedaald. Wie zijn of haar hypotheekrente nu 5 jaar vast wil zetten betaalt bijvoorbeeld maar 2,95% rente. Het was in 2005 voor het laatst dat deze rente onder de 3% daalde, waardoor er sprake is van een nieuwe doorbraak. De rente bij een rentevaste periode van 10 jaar (3,59%) en bij een rentevaste periode van 20 jaar (4,39%) is ook uitzonderlijk laag. Dit maakt het bijvoorbeeld interessant om de hypotheekrente een langere tijd vast te zetten, om de gemiddelde kosten per maand te drukken.

Centrale Bank verlaagde het rentetarief

De lagere hypotheekrente lijkt een direct gevolg van de renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB). De president hiervan, Mario Draghi, besloot om het belangrijkste rentetarief voor de Europese banken met een tiende procent te verlagen naar 0,15%. Experts verwachten dat de hypotheekrente de trend zal volgen, waardoor de rente de komende tijd nog wat verder door zal dalen en lager uit zal komen. Toch is het niet altijd verstandig om direct uw hypotheek over te sluiten, om hiervan te profiteren. Houd rekening met een eventuele boeterente, net als met de bijkomende kosten op het moment dat u weer langs de notaris moet. Aan de andere kant is het de moeite waard om te laten berekenen of de hypotheekrente met deze lage stand een kans tot besparen biedt, iets waar een onafhankelijk hypotheekadviseur u goed mee van dienst kan zijn.

De hypotheekrente is opnieuw verder gedaald, waardoor daar maar geen einde aan lijkt te komen. Momenteel is er sprake van een variabele rente van 2,57%, een historisch laagterecord. Ook de hypotheekrente in combinatie met een rentevaste periode is opnieuw gedaald, waardoor huizenkopers de mogelijkheid hebben om een voordelige financiering af te sluiten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.