Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Argenta geeft korting op hypotheekrente als ouders er sparen

Argenta geeft korting op hypotheekrente als ouders er sparen
12 jul 2014

Constructie bij de bank

Ouders, familie of goede vrienden van de hypotheeknemer dienen op hun eigen naam een Hypotheek Profijt Spaarrekening bij de bank te openen. De nieuwe rekening wordt gekoppeld aan de hypotheek die men afsluit, waardoor het mogelijk is om een korting te verstrekken. Iedere €10.000 aan spaargeld levert 0,05% korting op de rente op, met een maximum van 0,25%. De korting geldt vervolgens over het volledige hypotheekbedrag, waardoor het voor de hypotheeknemer een aantrekkelijke besparing op de kosten op kan leveren. Vooral in combinatie met NHG kan een rentevaste periode van 10 jaar een lage rente opleveren, waardoor het mogelijk is om de woning op een relatief voordelige manier te financieren.

Geen borgstelling door de ouders

De constructie lijkt op het eerste gezicht misschien op een borgstelling door de ouders, maar daar is volgens Argenta geen sprake van. Daarnaast is het geen schenking, het gaat puur om het koppelen van twee van de producten die mensen onafhankelijk van elkaar afnemen. Heeft de spaarder het geld nodig? Dan is het gewoon mogelijk om dat op te nemen, zonder dat dit van invloed is op de hypotheek voor de hypotheeknemer. Uiteraard zal Argenta het bedrag aan spaargeld in de gaten houden met het oog op de te berekenen korting. Deze neemt af indien de ouders, familie of goede vrienden teveel geld van de rekening opnemen om nog voor de korting in aanmerking te komen.

Er lijkt beweging te komen bij enkele banken op de hypotheekmarkt, om nieuwe hypotheeknemers aan te trekken. Argenta gaat hypotheeknemers een korting van 0,25% op hun rente aanbieden, als hun ouders, familie of goede vrienden sparen bij de bank. Op die manier wil de bank verschillende generaties aantrekken en die elkaar laten helpen met een financieel voordeel.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.