Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

ING klanten met Euribor hypotheek profiteren van lage hypotheekrente

ING klanten met Euribor hypotheek profiteren van lage hypotheekrente
15 jul 2014

Historisch dieptepunt

Volgens ING hebben de klanten ongelooflijke mazzel met de kredietcrisis, aangezien de Euribor gedaald is naar net iets minder dan 0,1%. Dit betekent dat klanten slechts 0,9% rente betalen, op jaarbasis. De rente was nog niet eerder zo laag, waardoor ING niet heeft kunnen voorzien dat deze situatie zich uiteindelijk voor zou doen. Op dit moment levert ING in op deze hypotheken, aangezien de fundingskosten hoger liggen en men graag een hogere opslag toe zou passen. Dat is echter niet mogelijk om de contracten aan te passen, iets waar de hypotheeknemers uiteraard niet zomaar mee akkoord zullen gaan.

Lage maandlasten op hypotheek

De hypotheeknemers profiteren dankzij de zeer scherpe rente van erg lage maandlasten. Een hypotheek van €150.000 kost op jaarbasis bijvoorbeeld €1.350 aan rente, wat na een belastingvoordeel van 52% maximaal terug kan lopen tot een bedrag van €54, netto per maand. Tijdens de creditcrisis tikte de Euribor heel even de 5,2% aan, wat betekende dat de maandlasten toen netto €360 per maand bedroegen, op basis van een vergelijkbaar rentevoordeel. De netto besparing per jaar kan daardoor oplopen tot meer dan €3.600 per jaar, een bedrag dat ING per klant misloopt. Uiteraard zal een hogere rente er op termijn toe kunnen leiden dat de klanten weer meer gaan betalen voor hun hypotheek, maar tot die tijd profiteren zij maximaal.

Tienduizenden klanten met een Euribor hypotheek bij ING kunnen zeer tevreden zijn met hun maandlasten, zij betalen momenteel slechts een rente van 0,9% per jaar. ING verkocht tot 2009 hypotheken met een variabele rente, gelijk aan het tarief van de 1-maands Euribor plus 0,8% opslag. Dit leidt nu tot een zeer voordelige hypotheek, waarmee ING niet eens meer uit de kosten komt.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.