Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Laagterecord staatsrente leidt tot beperkt voordeel hypotheeknemer

Laagterecord staatsrente leidt tot beperkt voordeel hypotheeknemer
19 jul 2014

Solide imago van de overheid

Het solide imago van de Nederlandse overheid zorgt ervoor dat we een scherpe rente betalen. Net als wanneer u bij de bank aanklopt voor een krediet bekijkt de kredietgever de kredietwaardigheid en het algehele beeld van de financiële situatie. Nu we de zaken in Nederland steeds beter op orde lijken te hebben loopt de rente terug, terwijl een land als Spanje of Griekenland aan de andere kant juist veel meer rente betaalt. De Duitsers doen het in Europa het best, zij betalen op dit moment slechts 1,2% rente op het moment dat het land geld wenst te lenen. Wat dat betreft valt er voor Nederland nog wat te winnen, maar valt er ook nu al voordeel te behalen voor de hypotheeknemer.

Lagere hypotheekrente

Wenst u binnenkort een hypotheek af te sluiten? De hypotheekrente staat momenteel zeer laag en het lijkt er niet op dat deze op korte termijn op zal lopen. De banken houden een buffer aan tussen de lage rente die zij betalen en de rente die ze aan u berekenen, waardoor het voordeel beperkt is. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat de rente voorlopig niet op zal lopen. Indien u binnenkort een woning wenst te kopen kunt u rekenen op een scherpe hypotheekrente, in combinatie met een relatief lage prijs voor het huis zelf. Uiteraard kan de hypotheekadviseur u meer vertellen over wat dit voor u betekent.

De staatsrente neemt al geruime tijd af, waardoor het voor de overheid voordeliger wordt om geld te lenen. We kijken doorgaans naar de rente op leningen met een looptijd van 10 jaar, die de afgelopen jaren is gedaald van 3,7% in 2011, naar nu slechts 1,42%. De overheid kan voordelig geld lenen dankzij het solide imago, iets dat uiteindelijk ook de hypotheeknemer voordeel op kan leveren.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.