Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Ontwikkeling van de huizenprijzen door heel Nederland verschillend

Ontwikkeling van de huizenprijzen door heel Nederland verschillend
21 jul 2014

Flinke stijgingen tot enorme dalingen

De grootste stijgers laten een plus van 9 - 12% zien, wat betekent dat bijvoorbeeld de huizenprijzen in de regio rond Amsterdam flink zijn gestegen. Ook in het oosten van het land doen enkele gebieden het erg goed. Het zuidelijke deel van Utrecht laat een positieve ontwikkeling zien en ook in Brabant zijn er gebieden bij waar het goed gaat. Aan de andere kant zijn de dalingen van de huizenprijzen nog altijd groot in bijvoorbeeld het westelijke deel van Friesland, net als bijvoorbeeld op Texel en het meest noordelijke puntje van Noord-Holland. Ook aan de grens met Duitsland en in het zuiden van Zeeland valt de ontwikkeling nog behoorlijk tegen.

Ontwikkeling in uw eigen regio

Bent u benieuwd naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in uw eigen regio, zodat u een beeld krijgt van wat uw eigen huis momenteel waard zal zijn? U kunt bij de Telegraaf nagaan hoe de prijzen bij u in de buurt zich hebben ontwikkeld. Vergelijk dit bijvoorbeeld met de ontwikkeling in de grote steden, of aan de andere kant juist met de gebieden op het platteland. De handige kaart zorgt ervoor dat u direct op de hoogte bent van de ontwikkelingen en u na kunt gaan of uw hypotheek bijvoorbeeld nog onder water staat.

De ontwikkeling van de huizenprijzen in Nederland lijkt gemiddeld in de lift te zitten. Het is echter van belang om een flinke slag om de arm te houden, aangezien er ook gebieden zijn waar het nog lang niet zo goed gaat als in de stedelijke delen van het land. Gemiddeld genomen stegen de prijzen met 3,5% ten opzichte van 2013, maar elders vonden zelfs dalingen tot 12% plaats.