Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Rentekorting dankzij spaargeld vrienden bij dezelfde bank

Rentekorting dankzij spaargeld vrienden bij dezelfde bank
26 jul 2014

Vrienden helpen aan lagere hypotheekrente

Volgens Argenta is het op die manier mogelijk om elkaar te helpen met de aankoop van een woning, zonder direct een schenking te hoeven doen. Klanten die een nieuwe hypotheek afsluiten kunnen 0,05% rentekorting krijgen voor iedere €10.000 aan spaargeld die iemand uit de familie of vriendenkring op een spaarrekening stort. Zij maken hiervoor gebruik van een speciale spaarrekening die de bank koppelt aan de hypotheek, al is het bedrag in principe vrij opneembaar. In totaal kunnen klanten op deze manier zorgen voor een rentekorting tot 0,25%, op basis van 5x €10.000 aan spaargeld van vrienden of familie. Dit betekent dat een hypotheek van €250.000 maandelijks zo’n €30 voordeliger uit zal vallen, het bruto voordeel is vanzelfsprekend iets groter.

Opname spaargeld leidt tot verdwijnen korting

Argenta geeft echter aan dat de rentekorting weer verdwijnt op het moment dat een spaarder besluit om het geld op te nemen. Bovendien brengt de bank de spaarder dan €150 aan kosten in rekening, aangezien de bank het aflossingsschema voor de hypotheek opnieuw zal moeten berekenen en daar kosten mee gemoeid zijn. Op die manier verdampt er zo’n 5 maanden aan rentekorting, of meer indien er sprake was van minder dan €50.000 spaargeld. De rentekorting geldt alleen voor nieuwe klanten en de voorwaarden zorgen ervoor dat een hypotheekadvies van een onafhankelijke adviseur in dit geval zeer verstandig lijkt.

De hypotheekrente staat momenteel op een zeer laag punt, maar Argenta uit België heeft een methode gevonden om de kosten nog verder te drukken. De bank geeft hypotheeknemers een rentekorting, op basis van het spaargeld dat vrienden en familie bij de bank onderbrengen. Op die manier hoopt de bank meer spaargeld aan te kunnen trekken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.