Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

S&P verwacht stijging huizenprijzen tot in 2016

S&P verwacht stijging huizenprijzen tot in 2016
29 jul 2014

Drie jaren van stijging

S&P verwacht dat de huizenprijzen dit jaar in ieder geval verder op zullen blijven lopen, zoals in veel regio’s nu ook al het geval is. Ook volgend jaar zal de ontwikkeling door blijven zetten, iets dat een prijsstijging van 2% op jaarbasis op zal leveren. In 2016 zal het volgens S&P zelfs nog iets harder gaan, aangezien de gemiddelde stijging dan uit zal komen op 2,5%. Volgens het bureau hebben we de stijging van de huizenprijzen vooral te danken aan een verbetering van de economische situatie, in combinatie met de betere betaalbaarheid van de huizen en meer stabiliteit in de hervormingen die de overheid doorvoert. Tenslotte is het huizenaanbod op dit moment wat beperkt, gezien de crisis binnen de bouw die tot een beperking van het aantal bouwprojecten heeft geleid.

Andere landen met een plus

Nederland is niet het enige land in Europa dat weer zwarte cijfers laat zien, ook in de landen om ons heen gaat het weer wat beter. Volgens S&P heeft dit vooral te maken met het gunstige monetaire beleid door de centrale banken. Met name het Verenigd Koninkrijk doet het met een plus van 7% op jaarbasis erg goed. Duitsland en Ierland laten +4% zien, terwijl Frankrijk juist 4% inlevert en ook Spanje en Italië met een min van 2% wat in moeten leveren. In België zal men eerst een lichte daling moeten verwerken, om die in 2016 vervolgens weer goed te kunnen maken.

De Nederlandse huizenprijzen lijken zich weer positief te ontwikkelen, iets waarvan kredietbeoordelaar Standard & Poors (S&P) verwacht dat dit de komende jaren door zal zetten. Dit blijkt uit een kwartaalrapport van de onderneming, waarin het de situatie voor de komende jaren op onder andere de Nederlandse markt schetst.