Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Historisch lage rente zorgt voor voordelige hypotheek

Historisch lage rente zorgt voor voordelige hypotheek
12 aug 2014

Dalende trend in 2014

De hypotheekrente laat het gehele jaar al een dalende trend zien, waardoor we in juli en augustus op een historisch dieptepunt zijn uitgekomen. Uit cijfers van MoneyView blijkt dat juli inderdaad opnieuw een dalende trend liet zien, waardoor er al langere tijd relatief veel woningen worden verkocht. De lage rente draagt sterk bij aan het herstel van de woningmarkt, al ligt het aantal verkochte woningen nog altijd lager dan voor de crisis. Toch lijkt er licht aan het eind van de tunnel te schijnen, dankzij het grotere aantal mensen dat nu in staat is om een eigen woning aan te kopen.

Gemakkelijk €130 netto per maand voordeel

De lage hypotheekrente van dit moment kan honderden euro’s per maand opleveren. Een hypotheek van €250.000 kan bij een hypotheekrenteaftrek van 42% bijvoorbeeld een voordeel per maand opleveren van €130, netto. De gemiddelde variabele rente bedroeg drie jaar geleden zo’n 3,63%. Inmiddels is daar nog maar 2,54% van over. Huizenbezitters met een hypotheek op basis van een variabele rente profiteren hier het meest van, net als de huizenkopers die nu besluiten om de knoop door te hakken. Huizenbezitters met een bestaande hypotheek en een bepaalde rentevaste periode kunnen er over nadenken om hun hypotheek over te sluiten, mits de voordelen opwegen tegen de kosten die hierbij komen kijken.

De historisch lage hypotheekrente op dit moment zorgt ervoor dat het nu goed mogelijk is kosten op de aanschaf van een woning te besparen. Huizenbezitters kunnen de kosten tot honderden euro's per maand drukken, indien ze nu besluiten om een woning aan te kopen of hun hypotheek over te sluiten. De dalende trend lijkt bovendien nog wel even aan te houden.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.