Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Herstel woningmarkt verloopt sneller dan gedacht

Herstel woningmarkt verloopt sneller dan gedacht
26 aug 2014

Groot vertrouwen van de Rabobank

De Rabobank straalt een grote mate van vertrouwen uit en baseert zich daarbij onder andere op de historisch lage rente van dit moment. Daarnaast is het vertrouwen van consumenten groot, dit ligt nu alweer op het niveau van voor de crisis, in 2006. Wat dat betreft lijkt het erop dat we het nu weer aandurven om een eigen woning aan te kopen, of de eigen woning van dit moment te koop te zetten. Indien inderdaad meer mensen in de woningmarkt durven te stappen is de bank groot dat deze zich vlot op een positieve wijze zal ontwikkelen. Uiteindelijk is er een eerste positieve ontwikkeling nodig om de volgende in gang te zetten en de woningmarkt er als geheel bovenop te laten komen.

Problemen nog niet voorbij

De Rabobank waarschuwt aan de andere kant dat de problemen helaas nog niet voorbij zijn, we dienen er bijvoorbeeld nog altijd rekening mee te houden dat het aantal woningen dat ‘onder water’ staat groot is. Dit betekent dat de woning minder waard is dan de hypotheek die erop rust. Mensen in deze woningen zullen niet snel besluiten de woning te verkopen en te verhuizen, in plaats daarvan wachten zij op betere tijden. Dit zit het herstel gedeeltelijk in de weg, al kan een stijging van de prijzen ook hen helpen om uiteindelijk uit de problemen te kunnen komen.

Het herstel op de woningmarkt verloopt volgens de Rabobank sneller dan verwacht, waardoor het economisch bureau van de bank de verwachtingen heeft bijgesteld. De woningmarkteconomen gaan nu uit van 140.000 - 160.000 verkochte woningen in 2015, net als een prijsstijging die hoger uit zal komen dan over 2014. Wat dat betreft lijkt de ergste periode achter de rug en is het tijd voor herstel.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.