Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Amsterdamse woningmarkt trekt sterk aan

Amsterdamse woningmarkt trekt sterk aan
28 aug 2014

Oververhitting ligt al op de loer De makelaars op de Amsterdamse woningmarkt spreken nu al van een dreigende oververhitting. Het gaat om de lokale woningmarkt binnen de ring, waar veel mensen op zoek zijn naar een eigen woning. Het waren sinds het uitbreken van de crisis de kopers die het er voor het zeggen hadden, maar het lijkt er nu op dat de markt weer begint te kantelen naar de verkopers. Het is voor een goed onderhouden appartement in een prima beurt bijvoorbeeld lastig geworden om over een paar duizend euro te onderhandelen, kopers dienen elkaar eerder te overbieden. Met name in Amsterdam-Zuid liggen de verkoopprijzen momenteel hoger dan de vraagprijzen, iets dat in andere delen van het land nog wel anders is.

Gemiddeld binnen 58 dagen verkocht Gemiddeld staat een woning in Amsterdam op dit moment 58 dagen te koop, dat is minder dan 2 maanden. Dit is een behoorlijk korte periode, aangezien de woningen in veel van de gevallen al binnen 1 - 2 weken een eerste bod ontvangen. Vervolgens duurt het daadwerkelijk tekenen van het koopcontract en het rondkrijgen van de financiering nog enkele weken, waardoor het gemiddelde aantal dagen wat verder oploopt. De verkooptijd bedroeg eerder dit jaar nog 103 dagen en was vorig jaar zelfs 107 dagen lang. Wat dat betreft lijkt er sprake van een opvallend herstel op de Amsterdamse woningmarkt, nu het vertrouwen in de toekomst toeneemt.

De Amsterdamse woningmarkt trekt op dit moment flink aan, waardoor een kleine 60 vierkante meter in Oud-West zomaar € 239.500 op weet te leveren. Bovendien melden zich binnen een paar dagen tientallen geïnteresseerden, iets dat de prijs in een aantal gevallen tot boven de vraagprijs opdrijft. Er dreigt nu al oververhitting op de Amsterdamse woningmarkt, terwijl de rest van het land herstelt.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.