Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Rabobank verwacht aanhoudend herstel op de woningmarkt

Rabobank verwacht aanhoudend herstel op de woningmarkt
1 sep 2014

Aantrekkende economie

De Rabobank verwacht dat de economie zowel dit jaar als volgend jaar verder aan zal trekken. Het besteedbare inkomen per gezin zal toenemen, mede dankzij de toenemende werkgelegenheid in het land. Hierdoor hebben meer gezinnen de mogelijkheid om een woning aan te kopen, of groter te gaan wonen. Hierdoor komt er meer activiteit op de woningmarkt en is de kans groot dat de stijging van de huizenprijzen door zal zetten. Ook in 2013 was er al sprake van lichte stijgingen van de woningprijzen, waardoor de kans groot is dat het vertrouwen onder de bevolking verder toe zal nemen, wat een herstel in de hand werkt.

Lage hypotheekrente in Nederland

Tenslotte wijst de Rabobank op de historisch lage hypotheekrente van dit moment en geeft de bank aan dat de rente de komende tijd waarschijnlijk nog wel even laag zal blijven. Dit betekent dat het ook de komende tijd nog mogelijk is om relatief voordelig een nieuwe woning aan te kopen, of een huidige hypotheek over te sluiten en op die manier de kosten per maand te drukken. In combinatie met de verwachte prijsstijgingen zal de woningmarkt zich waarschijnlijk verder gaan herstellen. Ook andere banken lijken positief over de toekomst, waardoor de kans groot is dat we de meest hevige problemen op de woningmarkt inmiddels achter de rug hebben en we inderdaad weer vooruit kunnen gaan kijken.

De Rabobank is positief over de toekomst van de woningmarkt. De bank verwacht dat de huizenprijzen in 2015 harder zullen stijgen dan dit jaar, dat het aantal verkochte woningen verder op zal lopen en de economie verder aan zal trekken. Wat dat betreft kan 2015 een goed jaar worden voor zowel de huizenkopers als huizenbezitters, met name voor hen die nu te maken hebben met een woning "onder water".