Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Aantal huizenverkopen groeit verder door

Aantal huizenverkopen groeit verder door
2 sep 2014

Stijging ten opzichte van vorig jaar

Het is dan ook niet vreemd dat het aantal woningverkopen de laatste drie maanden wat terugliep, ten opzichte van het begin van 2014. We zijn het jaar goed van start gegaan en rond de zomerperiode is er traditioneel minder sprake van verkopen. Het is daarom des te opvallender dat er toch nog 175.000 aanvragen voor een bezichtiging binnenkwamen, iets wat aan lijkt te geven dat we ook in de zomer op zoek zijn naar een nieuwe woning. Volgens Makelaarsland zal dit tot uiting komen in een relatief druk najaar, dat op die manier opnieuw een stijging van het aantal verkopen ten opzichte van vorig jaar kan laten zien.

Verschillen in het land

Ondanks de stijging van het aantal verkochte woningen gaat het nog niet door heel het land beter. Met name in de grote steden gaat het hard met de woningverkopen, waarbij Amsterdam de meest positieve cijfers laat zien. Aan de andere kant laten de minder stedelijke gebieden het nog even afwachten, huizenbezitters met een huis in de verkoop zullen daar nog wat meer geduld moeten hebben. Volgens Makelaarsland maakt de lage hypotheekrente de koop van een huis nu interessant. Hierdoor zal op termijn in het gehele land een positieve trend te zien zijn, al zullen we daar in sommige gebieden nog even geduld voor moeten hebben.

De huizenmarkt heeft in augustus opnieuw een positieve ontwikkeling laten zien, ten opzichte van een jaar eerder. Er werden zo'n 14.000 woningen verkocht, wat een stijging van 22% ten opzichte van vorig jaar betekent. Dit blijkt uit cijfers van Makelaarsland, de grootste keten van makelaars in ons land. Augustus is traditiegetrouw een rustige maand met relatief weinig verkopen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.