Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekrente wellicht nog verder omlaag

Hypotheekrente wellicht nog verder omlaag
4 sep 2014

SNS verlaagt de rente nog verder

Vooral de NHG-hypotheek met een rentevaste periode van 20 jaar vormt een interessante keuze, aangezien die rente met 0,7% daalt, naar een tarief van slechts 4% per jaar. SNS is daarmee een van de meest voordelige aanbieders, net als voor de rentevaste periode van 12 jaar die slechts 3,6% rente per jaar kost. De kortere rentevaste perioden laten minder voordeel zien, de variabele rente daalt bijvoorbeeld met 0,1% naar 2,75%. Het tarief voor een 10 jaar vaste rente zal dalen naar 3,25%. SNS Bank zag haar marktaandeel de laatste tijd stevig teruglopen, mede als het gevolg van de nationalisatie van de bank. Nu dat achter de rug is wil de bank weer meer hypotheekleningen uit gaan geven om haar positie te kunnen herstellen.

Offensieve koers van SNS

SNS heeft afscheid kunnen nemen van het giftige onderdeel Property Finance, waardoor de bank nu weer de mogelijkheid heeft om een meer offensieve koers te kiezen, ten opzichte van de andere banken in Nederland. Dit betekent dat SNS de grootbanken weer pijn kan doen, bijvoorbeeld door met scherpe tarieven te schermen. De grote banken moeten al hard werken om hun marktaandeel op peil te houden, wat kan betekenen dat ook zij er op termijn voor zullen kiezen om de rentetarieven nog verder omlaag te brengen. Aspirant huizenbezitters doen er wat dat betreft verstandig aan om de rente goed in de gaten te houden, om op die manier een zo scherp mogelijke prijs voor de hypotheeklening te betalen.

De hypotheekrente staat op dit moment historisch laag, maar de kans bestaat dat de banken er nog wat meer vanaf zullen moeten schaven. SNS Bank zet namelijk een nieuwe stap, door de toch al lage rente nog verder te verlagen. Met name huizenbezitters die hun hypotheekrente langere tijd vastzitten hebben er de kans om te profiteren van een aantrekkelijke korting.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.