Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Minister Blok geeft aan dat bodem woningmarkt bereikt is

Minister Blok geeft aan dat bodem woningmarkt bereikt is
6 sep 2014

Herstel duurt al maanden

Volgens minister Blok laat het herstel dat nu al maanden duurt zien dat het structureel is. Hij is blij met het feit dat de woningmarkt zich weer op een meer positieve wijze ontwikkelt, nadat het hier jarenlang slecht mee ging. Bovendien geeft de minister aan dat dit bijvoorbeeld goed is voor de werkgelegenheid, net als voor een meer brede ontwikkeling van de economie. Hij hoopt dat de positieve cijfers met het oog op de woningmarkt bij kunnen dragen aan een breder economisch herstel, bijvoorbeeld door de bouwsector er de komende tijd weer bovenop te helpen.

Maatregelen van het kabinet

Minister Blok wijst er bovendien op dat het kabinet een aantal maatregelen genomen heeft, om de woningmarkt weer uit het slop te kunnen trekken. Men heeft bijvoorbeeld besloten om extra geld vrij te maken voor startersleningen, waardoor het voor starters gemakkelijker is om een eigen woning aan te schaffen. Daarnaast heeft het kabinet de schenkingsvrijstelling ingevoerd, om het geld dat bij de vorige generatie zit beschikbaar te maken voor de huidige. Wat de precieze invloed van de maatregelen van het kabinet is geweest valt natuurlijk lastig te zeggen, maar feit is dat de woningmarkt zich weer lijkt te herstellen. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er nog een lange weg te gaan is, na de enorme klappen die de huizenmarkt de afgelopen jaren heeft opgelopen.

Minister Blok is ervan overtuigd dat de woningmarkt de bodem bereikt heeft en nu weer kan gaan werken aan het herstel. Onlangs werd bekend dat de prijzen van koopwoningen voor het vierde kwartaal op rij zijn gestegen, waardoor er volgens de minister geen sprake meer hoeft te zijn van twijfel. Daarnaast nam ook het aantal verkochte woningen weer verder toe.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.