Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekrente in september opnieuw verder verlaagd

Hypotheekrente in september opnieuw verder verlaagd
11 sep 2014

Tienjaarsrente op nog maar 3,19%

SNS Bank verlaagde de rente al iets eerder, maar dankzij Woonfonds en Obvion zijn er nu drie spelers die opnieuw een stap omlaag hebben gezet. Een rentevaste periode van 10 jaar kost bij Obvion nu 3,3% rente, bij SNS Bank is dat 3,25% en bij Woonfonds betalen woningeigenaren met een hypotheek slechts 3,19% rente. De banken hebben de mogelijkheid om de rente opnieuw te verlagen dankzij de lage rente die er voor hen geldt op de internationale kapitaalmarkten. De banken betalen nauwelijks rente om zelf geld te kunnen lenen, waardoor er voldoende marge is om consumenten een scherpe aanbieding te doen. Het gebrek aan concurrentie in Nederland leidde echter slechts tot beperkte dalingen, al zijn we inmiddels uitgekomen op een historisch dieptepunt.

Daling blijft aanhouden

De daling van de hypotheekrente houdt al een tijd lang aan. Dit leidde onder andere tot een daling van de gemiddelde hypotheekrente voor 10 jaar vast tot 3,35%. Een rentevaste periode van 5 jaar kost nog maar 2,75% per jaar en een variabele rente levert zelfs een tarief van 2,48% op. Dit blijkt uit cijfers van MoneyView, die aangeven dat dit een geschikt moment is om een hypotheek af te sluiten, of de rente open te breken. Bestaande woningeigenaren betalen dan veelal een boeterente, maar het voordeel van een lagere rente is aan de andere kant veelal een stuk groter.

De hypotheekaanbieders in Nederland lijken de handschoen langzaam op te pakken, om voor wat meer concurrentie op de markt te zorgen. Het is bijvoorbeeld Obvion, een dochteronderneming van de Rabobank, die besloot om de rente voor haar meest belangrijke hypotheken opnieuw met 0,1% te verlagen. Ook Woonfonds Hypotheken (dochter van Achmea) en SNS Bank gingen mee.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.