Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Opnieuw meer huizen verkocht in augustus

Opnieuw meer huizen verkocht in augustus
20 sep 2014

Minder woningen verkocht dan in juli

Dit neemt echter niet weg dat er ten opzichte van juli van dit jaar sprake is van een daling. Het aantal verkochte woningen daalde met 11,2%, al past dit binnen het reguliere patroon in de zomer. Tijdens de zomerperiode houden mensen zich traditioneel minder bezig met de aanschaf van een nieuwe woning, waardoor de dip niet lijkt te wijzen op een trendbreuk. Ook het aantal geregistreerde hypotheken nam de afgelopen maand toe, ten opzichte van de activiteit een jaar geleden. Er werden 18,5% meer hypotheken geregistreerd, wat ook aangeeft dat de banken weer wat vrijgeviger lijken te worden met leningen.

Verschillen per provincie in Nederland

Er is sprake van een behoorlijk verschil tussen de diverse provincies in Nederland, waardoor niet iedereen het geschetste beeld zal herkennen. Een provincie als Drenthe liet bijvoorbeeld een kleine daling zien ten opzichte van vorig jaar, terwijl Friesland er aan de andere kant in positieve zin uit weet te steken. Ook in Noord-Brabant gaat het behoorlijk goed, terwijl de stijging in bijvoorbeeld Flevoland uitbleef, al was er daar ook geen sprake van een daling. Makelaars verwachten dat alle provincies de komende tijd een positieve ontwikkeling zullen laten zien, wat betekent dat we kunnen rekenen op een meer breed herstel van de markt als geheel.

Augustus is opnieuw een goede maand geweest voor de woningmarkt, er werden opnieuw meer woningen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. De woningmarkt laat al enkele maanden op rij een dergelijke ontwikkeling zien. In augustus werden er 23,6% meer woningen verkocht dan in dezelfde maand in 2013, wat aan lijkt te geven dat het ergste op de woningmarkt voorbij is.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.