Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Hervormingen belastingen goede kans om woningmarkt aan te pakken

Hervormingen belastingen goede kans om woningmarkt aan te pakken
27 sep 2014

Voldoende hervormingen op de woningmarkt

Eric Wieber, staatssecretaris van Financiën, heeft eerder in een brief aan de Tweede Kamer juist aangegeven dat hij vindt dat er voldoende hervormingen op de woningmarkt hebben plaatsgevonden. Er zullen verder geen maatregelen volgen tijdens de belastinghervormingen, waarmee hij onder andere de rust op de markt wil bewaren. Volgens de Vereniging Eigen Huis is dit echter geen goed idee, mede omdat de problemen nu minder lijken te zijn, maar deze nog altijd zijn blijven bestaan.

Problemen op woningmarkt alleen maar toegenomen

Volgens Rob Mulder zijn de problemen op de woningmarkt juist alleen maar toegenomen en is het daarom van groot belang om actie te blijven ondernemen. Hij wijst onder andere op de lange wachtlijsten voor huurwoningen en de moeite die veel mensen hebben om een eigen woning aan te kopen. Daarnaast is er een grote groep mensen in het bezit van een huis, maar kunnen zij eigenlijk geen kant op, omdat de woning onder water staat. Hiervan is sprake ip het moment dat de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van de woning zelf. Mulder presenteerde samen met bijvoorbeeld de NVM en de Woonbond enkele jaren geleden een uitgebreid plan, Wonen 4.0, om de woningmarkt als geheel aan te pakken en daarin ook de huurmarkt mee te nemen.

Nu het kabinet werkt aan het hervormen van het belastingstelsel ontstaat er een mooie kans om ook de woningmarkt verder aan te passen. Dat stelt Rob Mulder, directeur Ledenbelang van de Vereniging Eigen Huis. Hij is van mening dat de overheid tot nu toe niet ver genoeg is gegaan, om de woningmarkt ook met het oog op de toekomst stabiel te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.