Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Vereniging Eigen Huis pleit voor afschaffen hypotheekrenteaftrek

Vereniging Eigen Huis pleit voor afschaffen hypotheekrenteaftrek
29 sep 2014

Einde aan het rondpompen van geld

Volgens de Vereniging Eigen Huis maken we op dit moment gebruik van een belastingstelsel dat er vooral voor zorgt dat we verschillende geldstromen rondpompen. We betalen aan de ene kant een hoge inkomstenbelasting, krijgen aan de andere kant hypotheekrenteaftrek en kunnen gebruik maken van verschillende toeslagen. We betalen belasting over de aankopen die we doen in de vorm van Btw en er is sprake van een arbeidskorting om de werkenden enigszins te compenseren en wat meer over te laten houden. Het belastingstelsel is enorm groot gegroeid, waardoor het totaal onoverzichtelijk is en het administratief enorme lasten met zich meebrengt. Dit moet slimmer volgens de Vereniging Eigen Huis. In de afgelopen jaren is het bedrag aan hypotheekrenteaftrek enorm opgelopen. Het zou volgens de vereniging verstandig zijn de aftrek af te schaffen en in ruil daarvoor lagere belastingen te heffen.

Visie om volgende crisis voor te zijn

De VEH wijst juist op het feit dat er nu nog enorme problemen bestaan op de woningmarkt, die het kabinet lijkt te willen laten liggen. Het is volgens onder andere Rob Mulder van groot belang om nu door te pakken en een duidelijke visie op tafel te leggen. Op dit moment lijkt het weer wat beter te gaan op de woningmarkt, maar zonder een duidelijke aanpak is het wachten op de volgende crisis. Het lijkt er voorlopig echter op dat het kabinet de woningmarkt toch zal laten voor wat deze is, om de nadruk specifiek op het belastingstelsel te leggen.

De Vereniging Eigen Huis houdt een opvallend pleidooi, bij monde van Rob Mulder pleit zij voor het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek. Dit zou moeten gebeuren tijdens het aanpakken van het belastingstelsel, waar het kabinet nu mee bezig is. Het zou volgens de VEH logisch zijn om ook de woningmarkt mee te nemen, mede vanwege de problemen die er daar nog altijd zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.