Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Shoppen voor lage hypotheekrente loont weer meer

Shoppen voor lage hypotheekrente loont weer meer
25 okt 2014

Groter verschil tussen hypotheekrentetarieven

Uit de gegevens blijkt dat het verschil in rente tussen de duurste en de meest goedkope aanbieder is opgelopen. MoneyView keek hiervoor naar de 10-jaarsrente met NHG, de Nationale Hypotheek Garantie. Hieruit blijkt dat het verschil ongeveer 1,5 procentpunt bedraagt, iets dat een behoorlijke invloed kan hebben op de maandlasten. Vorig jaar was dit verschil nog 0,9 procentpunt, waardoor er sprake is van een duidelijke stijging. De duurste hypotheekverstrekker hanteert een tarief van 4,5%, terwijl het bij de goedkoopste aanbieder mogelijk is dezelfde hypotheek af te sluiten tegen slechts 3% rente per jaar. Gemiddeld genomen bedraagt de hypotheekrente voor deze vorm inmiddels 3,71%, terwijl dat in januari nog 4,09% was. Er heeft een daling plaatsgevonden, waardoor het op dit moment goedkoper is om een eigen woning aan te schaffen door deze met een hypotheek te financieren.

Duurste aanbieder hanteert onveranderd tarief

MoneyView laat voorlopig in het midden wie de duurste hypotheekverstrekker of de goedkoopste aanbieder is, het onderzoeksbureau wil vooral laten zien dat het de moeite waard is om de rentetarieven met elkaar te vergelijken. De duurste aanbieder heeft het tarief sinds de vorige meting slechts eenmaal verlaagd, om het daarna niet meer aan te passen. Het is echter niet de enige aanbieder die niet meegaat met de dalende trend, er zijn ook andere hypotheekverstrekkers die voet bij stuk houden. Dat biedt aan de andere kant kansen bij hypotheekverstrekkers die de rente wel verlagen, waardoor het interessant is om daar met een hypotheekadviseur over te spreken.

Het is de moeite waard om hypotheekrentetarieven bij banken met elkaar te vergelijken, dit blijkt uit een onderzoek van MoneyView. Uit het onderzoek blijkt dat de verschillen tussen de hoogste en de laagste hypotheekrente zijn toegenomen, waardoor aspirant-huizenkopers hier relatief eenvoudig hun voordeel mee kunnen doen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.