Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Jongeren in Den Haag zorgen voor impuls op de woningmarkt

Jongeren in Den Haag zorgen voor impuls op de woningmarkt
27 okt 2014

Jongeren actiever dan ouderen op woningmarkt

Iets meer dan de helft van de kopers van nieuwe huizen is jonger dan 35 jaar. Opvallend is dat zelfs de groep tot 25 jaar actiever is dan de groepen van 55 tot 65 jaar en de 65+‘ers. De jongeren kochten de afgelopen tijd vaker een eigen woning dan de ouderen, waarmee ze de woningmarkt hielpen weer in beweging te komen. Bovendien is het aantal verkochte appartementen teruggelopen. Eerder vormde dit woningtype nog een derde van de verkopen, inmiddels gaat het nog maar om een kwart en lijken ook de andere woningsoorten weer meer in trek bij de huizenkopers.

Prijsstijgingen in Noord-Holland het hoogst

Qua prijsstijgingen gaat het in de regio Zuid-Holland nog niet zoals men dat graag zou zien, al ligt het aantal woningverkopen daar wel als enige provincie hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De prijzen lopen het hardst op in Noord-Holland, met op enige afstand daarna Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht. Over de gehele linie zijn het vooral de grotere steden die goede resultaten laten zien. Het lijkt de nieuwe generatie daar te zijn die weer in staat is om een eigen woning te kopen, waardoor de woningmarkt als geheel zich weer een beetje verder kan herstellen.

Het zijn vooral de jongeren die ervoor zorgen dat er weer wat terugkomt van de dynamiek op de woningmarkt, iets waar ook de rest van de huizenbezitters profijt van heeft. Het zijn de jongeren tot 25 jaar en de groep tussen 25 en 35 jaar die de laatste tijd in en rondom Den Haag een woning kochten, die ervoor zorgden dat de woningmarkt weer in beweging begint te komen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.