Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Kosten van nieuwe hypotheek dalen iedere maand

Kosten van nieuwe hypotheek dalen iedere maand
30 okt 2014

Gemiddelde hypotheekrente maar 3,15 procent

De meeste hypotheeknemers merken daar overigens weinig van, omdat ze hun hypotheekrente enkele jaren geleden voor een langere tijd hebben vastgezet. Het is in die gevallen mogelijk om de hypotheekrente opnieuw vast te laten stellen, maar dan is het nodig om de rentevaste periode open te breken. Hier zijn kosten aan verbonden, waardoor het van belang is om te (laten) berekenen of dit onder de streep inderdaad een besparing oplevert. Met name huishoudens die de rente langere tijd hebben vastgezet tegen een hoge rente kunnen profiteren van de gemiddelde rente van slechts 3,15 procent per jaar. Tegen dat tarief staat de rente over een hypotheek met NHG nu 10 jaar vast, waardoor er behoorlijk voordeel te behalen valt.

Starters op de woningmarkt

Het zijn op dit moment vooral de starters die kunnen profiteren van de lage hypotheekrente, omdat zij automatisch een nieuwe hypotheek afsluiten. Het kopen van een eigen woning is nu voordeliger dan ooit en bij een lange rentevaste periode kunnen de starters hier bovendien een behoorlijke tijd van profiteren. Huizenbezitters die al een hypotheek hebben kunnen een hypotheekadviseur of de eigen hypotheekbank laten berekenen wat het opnieuw laten vaststellen van de rente zou opleveren en zou kosten. Het is op basis daarvan mogelijk om te bepalen of er na het betalen van de boeterente een besparing op de totale lasten zal ontstaan.

De kosten van een nieuwe hypotheek dalen iedere maand, omdat de rente maar geen bodem lijkt te bereiken. Iedere keer dat de rente op de financiële markten daalt is dat een aanleiding voor een of meerdere banken om de hypotheektarieven verder te verlagen. De rente staat historisch laag, al lijkt het er nog niet op dat daar snel verandering in komt.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online