Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Aantal hypotheekaanvragen ook in oktober weer verder opgelopen

Aantal hypotheekaanvragen ook in oktober weer verder opgelopen
6 nov 2014

20 procent meer hypotheekaanvragen dan in september

In oktober van dit jaar werden er volgens het Hypotheken Data Netwerk ongeveer 24.500 aanvragen voor een hypotheek geregistreerd. Dat betekent een stijging van iets meer dan 20% ten opzichte van september van dit jaar. Tijdens de zomerperiode is het traditioneel rustig bij de hypotheekverstrekkers, maar dat neemt niet weg dat er al veel langer sprake is van een stijging met betrekking tot het aantal aanvragen. Het Hypotheken Data Netwerk is verantwoordelijk voor het elektronisch verkeer tussen de adviseurs en de aanbieders van de hypotheken, waardoor zij een goed beeld hebben van de ontwikkelingen binnen de markt en de activiteit van huizenkopers.

58 procent meer aanvragen dan vorig jaar

Ten opzichte van vorig jaar is er zelfs sprake van een stijging van 58%, waardoor dit een nog veel positiever beeld laat zien. Dorine van Basten, directeur van het Hypotheken Data Netwerk, spreekt van een goed begin van het laatste kwartaal van dit jaar, dat laat zien dat de woningmarkt er weer bovenop begint te komen. Vorig jaar werden er in het laatste kwartaal van het jaar zo’n 50.000 hypotheekaanvragen gedaan, de verwachting is dat we daar dit jaar flink overheen zullen gaan. Alleen in oktober vond er al bijna de helft van dit aantal aanvragen plaats, waardoor de kans groot is dat de woningmarkt meer positieve signalen zal laten zien en de grootste problemen inmiddels achter de rug zijn.

De woningmarkt kruipt stukje bij beetje verder uit het dal, zo blijkt ook uit de gegevens over oktober 2014. Net als in eerdere maanden werd er een groter aantal hypotheekaanvragen geregistreerd dan vorig jaar in dezelfde periode, maar ook ten opzichte van de voorgaande maand van dit jaar. De stijgende lijn zet verder door, wat de consument vervolgens weer meer vertrouwen kan opleveren.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.