Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Nieuwe medewerkers ING krijgen niet langer korting op hypotheek

Nieuwe medewerkers ING krijgen niet langer korting op hypotheek
8 nov 2014

Maatschappelijke wens tot inperking voordelen

Volgens ING bestaat er vanuit de maatschappij een wens om de voordelen voor het personeel van de banken in te perken. Met name de financiële sector heeft wat goed te maken bij een groot deel van de bevolking, na de crisis die er enkele jaren geleden ontstond. ING geeft aan daarom te hebben besloten om de personeelskorting op de hypotheekrente af te sluiten voor nieuwe hypotheken. Bestaande hypotheken voor werknemers blijven de korting wel gewoon behouden. Nieuw personeel dat nog een hypotheek met korting af wenst te sluiten zal dat voor 1 januari 2015 moeten doen.

Nieuwe medewerkers vanaf 1 januari 2015

Op dat moment worden de nieuwe regels van kracht en hebben nieuwe medewerkers bij ING niet langer de mogelijkheid om een hypotheek met hypotheekrentekorting af te sluiten. Personeel dat al voor die datum in dienst was heeft overigens de mogelijkheid om nog tot 1 januari 2016 een hypotheek met korting aan te gaan, er is voor hen sprake van een overgangsregeling. Uit onderzoek van het FD blijkt dat meer banken nadenken over de mogelijkheid om bijvoorbeeld deze korting te schrappen. Concrete plannen zijn nog niet bekend, maar het lijkt een kwestie van tijd tot ook andere (grote) instellingen het voorbeeld van ING volgen en daarmee proberen te beantwoorden aan de behoeften vanuit de maatschappij.

ING kiest er als eerste grote bank in Nederland voor om medewerkers niet langer korting op de hypotheek te verstrekken, die zij bij de bank zelf afsluiten. Dit heeft de bank bekend gemaakt in een intern bericht aan de eigen medewerkers. Ook verzekeraars Nationale Nederlanden en ASR hebben dergelijke maatregelen aangekondigd, van de andere banken is dat nog niet bekend.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.