Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Een op de zes Nederlanders zou HEMA-hypotheek overwegen

Een op de zes Nederlanders zou HEMA-hypotheek overwegen
13 nov 2014

Keuzefactoren voor een woning

Daarnaast vroeg RAI de consumenten naar factoren die voor hen van belang zijn bij het kiezen van een woning. Hieruit bleek onder andere dat luxe en comfort een belangrijke rol spelen, in combinatie met de hoeveelheid daglicht, stof en ventilatie. De vormgeving en de energiezuinigheid spelen tevens een belangrijke rol, waardoor deze elementen samen voor een belangrijk deel van de beslissing zorgen. Met name de energiebesparende maatregelen in en om de woning bieden de mogelijkheid de maandlasten te drukken, al zien de ondervraagden ook een nieuwe hypotheek of een andere energieleverancier als een mogelijkheid. Iets meer dan de helft geeft aan slechts in de duurzaamheid van de woning te willen investeren indien dat een financieel voordeel oplevert.

Verhuisplannen van huurders en kopers

Tenslotte vroeg RAI de consumenten naar hun plannen om eventueel te verhuizen. Een op de drie huurders gaf aan plannen te hebben om binnen 5 jaar te verhuizen. Onder woningeigenaren lag dit percentage iets lager, daar gaat het om 1 op de 6 ondervraagden. 21% van de huurders geeft aan dat zij hierna graag een huis zouden willen kopen, aan de andere kant geeft 1 op de 6 huizenbezitters aan te willen gaan huren. Wat dat betreft houden de beide groepen elkaar redelijk goed in stand en bestaat er niet direct een duidelijke voorkeur voor kopen of huren.

Een op de zes Nederlanders zou serieus overwegen een hypotheek bij de HEMA af te sluiten, indien die mogelijkheid zou bestaan. Ruim een kwart zou een hypotheek bij een energiebedrijf afsluiten en een op de vijf Nederlanders zou hiervoor in zee gaan met een bouwbedrijf. Dit zijn de resultaten van een onderzoek van RAI, in opdracht van Building Holland. Bij gelijke tarieven behouden de hypotheekverstrekkers en verzekeraars de voorkeur.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.