Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Illegaal vuurwerk in huis kan leiden tot problemen hypotheek

Illegaal vuurwerk in huis kan leiden tot problemen hypotheek
6 dec 2014

Hypotheek terugtrekken bij illegaal vuurwerk

De politie zal dit jaar nog van start gaan met de nieuwe aanpak en banken doorgeven in welke woningen zij illegaal vuurwerk aantreffen. Banken hebben vervolgens de mogelijkheid om de bewoners aan te schrijven en hen te wijzen op het feit dat dit het risico met zich meebrengt dat de hypotheek wordt teruggetrokken. Het is volgens de politie van belang om zowel een strafrechtelijke procedure te starten, als op deze manier voor gevolgen te zorgen op het moment dat er sprake is van illegaal vuurwerk in een huis. Overigens geeft Nieuwdorp hier direct bij aan dat de politie alleen de krankzinnige gevallen aan de bank door zal geven, op het moment dat er sprake is van een zeer gevaarlijke situatie.

Aansporing voor ouders

Het is volgens de politie vooral van belang dat bijvoorbeeld ouders zich bewust worden van het vuurwerk dat veelal de kinderen in huis halen. Het illegale vuurwerk in Nederland wordt steeds zwaarder en kan daardoor meer extreme schade veroorzaken. Het is volgens de politie van belang dat ouders kritisch rondkijken in de slaapkamers van hun tieners en jongvolwassenen, om te voorkomen dat zij illegaal vuurwerk in huis hebben. Met het intrekken van de hypotheek als afschrikwekkende gedachte hoopt de politie ervoor te zorgen dat meer huizenbezitters zich bewust worden van het gevaar dat zij mogelijk veroorzaken.

Illegaal vuurwerk vormt ieder jaar een groot probleem. De politie heeft een nieuw middel ontwikkeld om de gevaarlijke situaties tegen te gaan, ze geeft de aanwezigheid hiervan door aan de bank die de hypotheek op de woning verstrekte. Dit is volgens Ad Nieuwdorp, vuurwerkdeskundige bij de Nationale Politie, van belang vanwege de extreme schade die het vuurwerk aan kan richten.