Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Ook ABN AMRO stopt met personeelskorting op hypotheek

Ook ABN AMRO stopt met personeelskorting op hypotheek
9 dec 2014

Traditioneel voordeel voor het bankpersoneel

De korting op de hypotheek voor bankpersoneel vormt een van de traditionele voordelen die zij hebben. ABN is echter van mening dat dit voordeel niet meer goed past in het huidige tijdsbeeld. Daarnaast bestaat er een maatschappelijke wens om personeelsvoordelen te beperken, iets waar de bank graag aan tegemoet wil komen om het eigen imago weer te verbeteren. De bankensector heeft over de gehele breedte te maken met problemen met het imago, dit zou een stap in de goede richting moeten zijn. Het is overigens niet zo dat bestaande werknemers hun korting in dienen te leveren, het schrappen geldt alleen voor nieuwe hypotheken voor nieuw personeel.

Korting voor bestaande werknemers behouden

ABN AMRO biedt haar medewerkers tot uiterlijk 31 december 2014 de personeelskorting aan, personeel dat na die datum in dienst komt kan er geen gebruik meer van maken. De bank heeft echter wel gekozen voor een overgangsregeling, die op dit moment al aangeven dat zij volgend jaar graag een hypotheek bij de bank af willen sluiten. Bovendien blijft de personeelskorting gelden voor de ABN-medewerkers die daar op dit moment al gebruik van maken, zolang de hypotheek loopt. De personeelskorting blijft bovendien van kracht op het moment dat hun rentevaste periode afloopt, of op het moment dat ze hun hypotheek meenemen naar een bestaande woning. Wat dat betreft zal het daadwerkelijke effect nog even op zich laten wachten, voorlopig gaat het vooral om een symbool van de bank.

ABN AMRO zal net als ING, ASR en Nationale Nederlanden het voordeel voor personeel schrappen, op het moment dat zij een nieuwe hypotheek afsluiten. De bank houdt op die manier op met een extraatje, dat bankmedewerkers een voordelige hypotheek biedt, maar niet meer goed zou passen in onze huidige samenleving.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.