Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekrente laat opnieuw daling zien

Hypotheekrente laat opnieuw daling zien
16 dec 2014

Daling bij SNS en Woonfonds Hypotheken

Het zijn deze keer de SNS Bank en het Woonfonds Hypotheken die de tarieven voor de hypotheek verlagen, het woonfonds is een dochteronderneming van Achmea. SNS Bank verlaagde het tarief voor een hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar en Nationale Hypotheek Garantie (NHG), naar 2,85 procent per jaar. Het woonfonds hanteert voor een dergelijke situatie van huizenkopers een rente van 2,94 procent, waarmee de beide hypotheekverstrekkers een rente onder de 3% per jaar rekenen. Dat maakt het op dit moment voordelig om een huis te financieren. In veel gevallen is het bovendien interessant om een bestaande duurdere hypotheek over te sluiten. Dit is iets waar een (onafhankelijke) hypotheekadviseur in kan adviseren, door de kosten en baten tegenover elkaar te zetten en eventueel te ondersteunen tijdens het oversluiten.

Concurrentie op de prijs

Lange tijd zouden we in Nederland te maken hebben gehad met een gebrek aan concurrentie op de hypotheekmarkt, daar lijkt nu verandering in te komen. De kleinere hypotheekaanbieders zorgen al enige tijd voor een concurrentie op basis van de prijs. Zij verlagen de toch al historisch lage hypotheekrente nog verder, om op die manier klanten over de streep te trekken. De banken hebben deze mogelijkheid, omdat zij heel voordelig geld kunnen lenen op de internationale kapitaalmarkten.

De hypotheekrente is opnieuw gedaald, waardoor de kosten iedere paar weken verder lijken te dalen. Het was deze keer SNS Bank die besloot om de meest belangrijke rentetarieven met 0,1 tot 0,55 procent omlaag te brengen. De kans is groot dat andere banken zullen volgen, waardoor huizenkopers relatief voordelig een huis kunnen financieren.