Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Flexibel wonen in de One als alternatief voor kopen of huren

Flexibel wonen in de One als alternatief voor kopen of huren
29 dec 2014

Flexibele woning binnen een dag te verplaatsen

De One is een flexibele eenpersoons woning, een bouwbedrijf kan deze vlot afbreken en verplaatsen om een nieuwe woning te realiseren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de woningen op een braakliggend terrein te plaatsen, waar als het gevolg van de crisis even geen bebouwing plaatsvindt. De eerste One van bouwbedrijf Heijmans staat sinds enige tijd in Amsterdam, waar een bewoonster er 3 maanden op proef mag wonen. De woning vraagt niet om een hypotheek en kent aan de andere kant ook niet de soms strenge regels voor de sociale huur. Het is wat dat betreft een goede oplossing voor een ieder die zowel op het gebied van kopen of hurenniet direct goed uit de voeten kan.

Uniek concept dat lijkt op een echt huis

Bob Gieskens van Bouwend Nederland is overtuigd van het feit dat dit een uniek concept is, de One zorgt op een heel nieuwe manier voor een flexibele woning. We kennen in Nederland onder andere al de wooncontainers, al lijken die toch minder op een daadwerkelijke woning dan de One. Ook Pieter Boelhouwer is van mening dat dit een interessant initiatief is. Hij geeft aan dat we dergelijke initiatieven in het buitenland wel vaker zien, maar dat het bijvoorbeeld zelfs IKEA in Nederland niet gelukt is. Wat dat betreft kijkt hij uit naar de One en hoe dit concept mogelijk voor een succesvolle oplossing zal zorgen.

Mede als het gevolg van de strengere hypotheekregels kunnen in 2015 minder mensen een eigen huis kopen, al is er ook een groep die teveel verdient voor de sociale woningbouw. Zij vallen tussen wal en ‘t schip, al kunnen ze in de One wellicht een oplossing vinden. Dit is een flexibele woning die een bouwbedrijf binnen een dag kan afbreken en verplaatsen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.